De verse biologische melk van melkveebedrijf De Ettingen, gelegen in Spaarnwoude-Dijkland, wordt direct op de boerderij op professionele wijze gepasteuriseerd.

Een speciaal ingerichte biologische bereidingsruimte bevindt zich op slechts een steenworp afstand van de koeien. Hier worden op ambachtelijke wijze de heerlijkste biologische ijs specialiteiten bereid.biologisch_ijs

Op het biologisch melkveebedrijf De Ettingen worden dagelijks 120 melkkoeien gemolken. Boer en Boerin Tom en Claudia Scheeres zorgen samen met een aantal medewerkers met liefde en respect voor de dieren en het land etc.

Buiten het geven van melk, begrazen en bemesten de koeien de weilanden waardoor er een mooie biologische cirkel ontstaat in het veenweide- en recreatie gebied met zijn specifieke cultuurhistorie, flora en fauna.

Spaarnwoude is een oase van groen, natuur en rust. Het polderlandschap is rijk aan weidevogels. Door het ecologische beheer van de agrarische bedrijven komen langzamerhand weer planten terug, die in eenveenweidegebied thuishoren.